Coronaen vil ændre vores byrum

Der er gang i udviklingen. Et lukket Danmark får os til at handle og holde møder på nettet og spise hjemme på matriklen. Men hvad sker der, når vi bliver ’frigivet’?

Efter et stort releaseparty tenderende 5. maj 1945 vil vi så gå tilbage til alt, som det var før? Har vi ændret vaner, er vi blevet bange for nye smittekilder og mere digitale – eller er behovet for at komme ud, mødes, snakke, handle og spise i fællesskab blevet så stort, at vi farer ud og krammer som aldrig før? Og hvad betyder det for vores byer og byliv?


2022 – et fremtidsbillede
I 2022 er vi stort set vendt tilbage til det samme byrum som før coronakrisen. Alt synes roligt og genkendeligt på overfladen, men rystelserne sidder stadig i de fleste, og mange har et justeret livssyn, adfærd og perspektiv som følge af krisen.

Derfor er vi også kun næsten tilbage til det samme byrum, for når man kigger efter, er der en række ting – på én gang små, men samtidigt markante – som har ændret sig.

Det skriver jeg om sammen med rådgiver Peter Bentzon og fremtidsforsker Claus Sneppen i et debatindlæg i Politiken Byrum. https://politikenbyrum.dk/Debat/art7729008/Coronaen-vil-ændre-vores-byrum

POST - Corona

Store og voldsomme begivenheder er ofte katalysatorer for forandringer, og efter corona-krisen vil vi uden tvivl vende tilbage til et forandret byrum og byliv. Corana-krisen vil til den tid have forandret og samtidigt accelereret en række af de strømninger, vi allerede oplevede før virussen kom til Danmark.

PT tænker vi alle på hvad der sker - hvor ender vi, hvad er der på den anden side. Mine tanker går også på hvad vi kommer tilbage til - og hvem vi er når vi kommer tilbage. Jeg er sikker på at rystelserne kommer til at præge vores udvikling og at de fleste har et justeret livssyn, adfærd og perspektiv som følge af krisen. 

Det skal vi drøfte - omkring bålet, på seminarer, på web - men helt sikkert sammen. Ring eller skriv hvis vi skal vende tanker og visioner over en webcoffee...